söndag, april 27, 2008

Idol 2008!

Igår var jag i Stockholm och sökte till Idol 2008. Vi kom dit ca 09.15, insläppet var 09.00. Vi var såklart sist i kön. Det var jag, Pär, Pappa och Tim som var med. Vi klev upp ca 04.00 och åkte hemifrån Ludvika runt 05.00. Tidigt kan man säga.

När vi stog i kön var det jättefint och soligt väder. Glad stämning, Peter Jihde var där och tv4 för att spela in litegrann. Helikoptern åkte över våra huvuden för att spela in när vi jublade och lite sådant. Haha, spännande. Jag har aldrig varit med i tv förut!

Det tog 8 timmar för oss att komma in, vi stog alltså upp i 8 timmar. Dom första 6 och en halv timmarna var det sol och skönt väder, men sen började det regna. Och där stog vi. Jag hade ballerina skor, vita. Sen började det hagla! Ont som fan på mina ben, dom var redan blöta av allt regn och att haglet slog var inte speciellt skönt...

När vi väl kom in så skulle man köa där inne oxå för att få sitt nummer och skriva personuppgifter och sådant. Sen var det bara att vänta igen...

När vi kom in i det stora väntrummet var det ca 130 personer före mej. Så det tog ju ca 40 minuter kanske.. Men som tur var så hade jag ju Pär och pappa o Tim med.

När dom ropade upp mitt nummer så hoppade magen upp till näsan ungefär. Jag hade ju inte tänkt på att vara nervös. Alltså att jag skulle träffa juryn och sjunga för dom och bli bedömd och så. Shit vad nervös jag blev. Det slog till i magen hårt som tusan!!

Sen kom man till ett annat rum där man skulle vänta, (det var ett skitans väntande..) och där satt man alldeles innan man skulle in till juryn, minuterna före. Jag kände hur jag skakade...

Då var det min tur. Upp från stolen, kika runt lite, vinka till tjejerna man satt breve och peppade och peppades av, och sedan in till juryrummet.

"Hej! Vad heter du?" - Emma. "Vad ska du sjunga för oss Emma?" - Jenny av Terra Naomi. "Varsågod".

Jag började spela, nervositeten släppte litegrann. Avslutade med sista ackordet.

"Tack Emma. Skulle du vilja sjunga denhär låten för oss utan gitarr?" - Ehhh,, javisst!

Börjar sjunga, asnervös. Tar i från tårna eftersom låten går ganska högt. Jag känner att jag blir asröd i ansiktet för att jag tar i så jäklarns! Men det går rejält bra, bättre än jag hade tänkt mej. Jag hade inte övat att sjunga akapella..


"Tack Emma. Det du ska tänka på när du spelar gitarr är att alltid ha ögonkntakt, men vi tycker att du ska gå vidare, så du får en till chans att visa vad du går för!"

- Iih, haha! Tack!!!

JAG GICK ALLTSÅ VIDARE TILL NÄSTA STEG I IDOL 2008. Häftigt.

Ska dit på Tisdag igen och sjunga, Håll tummarna för tusan!!

Sådärja, nu vet ni hur dagen såg ut. Ett tips om du funderar på att söka till idol nästa år, ta alltid med paraply, hur bra väderprognosen än ser ut. Ha med extra skor och varma kläder. Och ha ett rejält bra tålamod.

Vi kom hem till Ludvika runt 02.30. Då hade vi nästan varit vakna i 24 timmar. TRÖTT.

/Emma